Een verhaal van een vrijwilliger

De Krimse Kracht is een vrijwilligersgroep, die al een paar jaar bestaat. Het is een groep personen om bij oudere mensen wat vrijwillige diensten verrichten. Dit zijn diensten zoals de tuin bijhouden, op bezoek in het ziekenhuis etc.

Ik ben Mieke Langemaat en ben lid van deze groep. Ik ben mantelzorger bij een mevrouw. Ik kom 1 à 2 keer per week bij haar en kan goed met haar overweg. We voelden gelijk een klik en zijn goede vriendinnen geworden. Als ik bij haar kom, is er altijd wel iets dat we gaan doen.

We beginnen altijd met koffiedrinken en als het mooi weer is gaan we buiten een wandeling maken. Ik kom nu ongeveer een half jaar bij haar. Meestal als de middag erop zit en ik weer naar huis moet, krijg ik vaak een kus van haar als blijk van haar waardering en voelt ze zich ook beter dan voordat ik op bezoek kwam. Het blijkt maar weer dat afleiding de beste remedie is en kan ik weer met een voldaan gevoel naar huis toe.

Groeten Mieke